Jaren 1920 - 1995

De huizen tussen 1920 en 1995 zijn relatief lastig aardgasloos te renoveren. De karakteristieken van de bouw bemoeilijken de renovatie. Achterstallig onderhoud vormt in deze groep ook geregeld een belemmering. In deze categorie vallen bijvoorbeeld de jaren ’30- en jaren ’70-wijken.

Om een prijstechnisch interessant aanbod te kunnen doen, werkt het Energiedienstenbedrijf samen met regionale bouwers en installateurs én Hogeschool Utrecht aan concepten voor het wijkgericht, gasloos renoveren van deze specifieke woningtypen.

Renovatieconcept

Er is een renovatieconcept in ontwikkeling om woningen tussen 1960 en 1985 voor een gunstig bedrag aardgasloos te renoveren. Dat is voor deze categorie woningen een doorbraak omdat deze propositie via het Nationaal Warmtefonds langjarig te financieren is.

Het is een all-electric-oplossing die vooral interessant is op plaatsen waar geen warmtenet wordt aangelegd. Het is ook mogelijk om vanuit deze propositie alleen een isolatieaanbod te doen voor woningen die wel op een warmtenet worden aangesloten. Dit is een aanpak die ook bouwers en installateurs uit de regio goed kunnen uitvoeren. Wij verwachten dat dit aanbod begin 2022 in Gooi en Vechtstreek gereed is. Een Individuele woningeigenaar kan uiteraard nu al geholpen worden via het Duurzaam Bouwloket.