Je woning energiezuinig maken?

Een woning verduurzamen heeft veel voordelen: voor het klimaat, maar ook voor het wooncomfort en je energierekening. Maar waar begin je als huiseigenaar?

In Gooi en Vechtstreek kun je terecht bij het Duurzaam Bouwloket van jouw gemeente, of kun je advies en ondersteuning krijgen van lokale energiecoöperatie(s). Dit zijn groepen inwoners die zelf het initiatief nemen om Nederland te verduurzamen en daarvoor verschillende activiteiten aanbieden.  

Bekijk hier de mogelijkheden om direct met het besparen van energie aan de slag te gaan en ontdek hoe ook zonder ingrijpende verbouwingen energie te besparen valt.

Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is voor de regio het startpunt waar je als inwoner van Gooi en Vechtstreek terecht kunt voor onafhankelijk advies op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken.Met onafhankelijke en actuele informatie helpt het loket je op weg om je woning stapsgewijs energiezuinig, comfortabel en/of aardgasvrij te maken. 

Duurzaam Bouwloket >

Profiteer van collectieve inkoop

De kosten van de aanschaf en installatie van zonnepanelen en isolatie zijn vaak aanzienlijk lager wanneer deze als collectief worden ingekocht. Elk voor- en najaar organiseren de samenwerkende energiecoöperaties in Gooi en Vechtstreek collectieve inkoopacties. Door via je lokale energiecooperatie mee te doen ben je gegarandeerd van een betrouwbaar aanbod, een scherpe prijs en goede service.

Check de inkoopacties >

 

Energiecoach aan huis

Wil je inzicht krijgen in het energieverbruik in je woning? Meld je dan aan voor een gratis (online) energiegesprek met een energiecoach van de energiecoöperatie in je eigen gemeente. Je krijgt na het gesprek een bespaarrapport en kunt in sommige gevallen ook direct gebruik maken van een regeling om handige bespaarproducten aan te schaffen. 

Vind jouw energiecoach > 

Verduurzamen met je VvE

Als Vereniging van Eigenaren investeren in verduurzamen levert op zowel de korte als lange termijn voordelen op. Het verduurzamen van een bestaand appartement(-encomplex) is alleen niet eenvoudig. Je neemt in een VvE samen met de andere bewoners in het gebouw de beslissingen. Als het gezamenlijk besluit is genomen om als VvE te gaan verduurzamen, heb je al een belangrijk stap gezet. Maar hoe start je, hoe gaat het traject en hoe vraag je subsidie aan? 

Zo helpen wij VvE's >


Direct naar:

Slimme keuze

Kiezen voor energiebesparende voorzieningen en/of duurzame energie betekent:

  • blijvende waardevermeerdering van je woning;
  • meer comfort;
  • besparingen die je direct merkt in je portemonnee;
  • duurzame woningverbetering die je op korte of langere termijn terugverdient;
  • een bijdrage aan een beter milieu met minder verspilling, voor nu en later.