Voor en door bewoners

In Gooi en Vechtstreek werken lokale energiecoöperaties samen om medebewoners mee te nemen in de energietransitie. Ze bundelen initiatieven, kennis en de inzet van bewoners. Ook zetten leden van de coöperaties zich (vrijwillig) in om anderen bewust te maken van de mogelijkheden en voordelen van het verduurzamen van de eigen woning. 

Als bewoner kun je voor verschillende diensten bij de energiecoöperaties terecht. De regiogemeenten van Gooi en Vechtstreek hebben ieder één of meerdere eigen energiecoöperaties. Bekijk hier het overzicht van de coöperaties en de mogelijkheden om direct met het verduurzamen van je huis aan de slag te gaan.   

 

Energiecoach aan huis

Wil je inzicht krijgen in het energieverbruik in je woning? Meld je dan aan voor een gratis (online) energiegesprek met een energiecoach in je eigen gemeente. Je krijgt na het gesprek een bespaarrapport en kunt in sommige gevallen ook direct gebruik maken van een regeling om handige bespaarproducten aan te schaffen.
Vraag een advies van een energiecoach aan >

Collectieve inkoop zonnepanelen

De samenwerkende energiecoöperaties in Gooi en Vecht organiseren elk voorjaar en najaar een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Zij bieden een betrouwbaar aanbod, een scherpe prijs en goede service voor bewoners.
Meld je aan >

Collectieve inkoop isolatiemateriaal

Je huis goed isoleren betekent meer comfort, een lagere energierekening en een bijdrage aan een beter klimaat. Ook voor het laten isoleren van je woning wordt ieder voor- en najaar een inkoopactie voor bodem, vloer, spouw en ramen georganiseerd.
Bekijk de mogelijkheden >

Zonnedak in je buurt

Niet iedereen heeft een (geschikt) dak voor het plaatsen van zonnepanelen. Wil je toch profiteren van lokaal opgewekte groene stroom, dan kun je mede-investeerder worden van een zonnedak in je eigen buurt. Dit levert jaarlijks ook nog een aantrekkelijke korting op de energiebelasting op. Contact je lokale energiecoöperatie voor de mogelijkheden. 

Advies van ervaringsdeskundigen

De energiecoöperaties organiseren geregeld straatgesprekken waar bewoners elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen over de verduurzaming van hun huis, energieopwekking en alternatieve warmtebronnen in plaats van aardgas. Ook hebben de energiecoöperaties fysieke en online informatiepunten waar bewoners terecht kunnen.Contact je lokale energiecoöperatie voor de geplande activiteiten. 

Lokale coöperaties

Vanuit de lokale coöperaties worden allerlei activiteiten georganiseerd. Check de energiecoöperatie(s) in je eigen gemeente voor het actuele aanbod: 

Blaricum en Laren
De Hut van Mie 

Eemnes
Eemnes Energie

Gooise Meren 
Watt Nu

Hilversum
Hilverzon
Hilversumse Energie Transitie

Huizen 
HuizenDuurzaam

Weesp
Weesp Eco Energie

Wijdemeren
Energiecoöperatie Wijdemeren