Energiedienstenbedrijf
Gooi en Vechtstreek

Gemeenten en de Regio Gooi en Vechtstreek

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is geinitieerd vanuit de zeven regiogemeenten Gooi en Vechtstreek en Eemnes. De Regio Gooi en Vechtstreek vervult een coördinerende rol.

Elke gemeente heeft op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing eigen beleid, financiële voorzieningen en welstandsbeleid. De gemeenten werken op dit terrein nauw samen met de aanbieders en organisaties in de regio, onder andere in het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek. Wilt u weten waar u terecht kunt voor vragen over duurzaamheid, vergunningen, welstandseisen, klik dan op uw gemeente voor meer informatie.  

 


Nieuws

Duurzame inspiratiebijeenkomst voor VvE’s

23 november 2021

Zo’n kleine 100 personen waren op woensdagavond 10 november aanwezig bij de sfeervolle inspiratiebijeenkomst in de werkplaats van Bouwmensen in Bussum. Warme openingswoorden waren er van wethouder Rebel van de gemeente Huizen. Hij benadrukte mede namens de regio Gooi en Vechtstreek het belang van energietransitie in de gebouwde omgeving en de rol van het Energiedienstenbedrijf (EDB) daarin.

Lees meer >

“Verduurzaming net zo aantrekkelijk maken als een nieuwe IPhone”

8 november 2021

VvE’s van A tot Z ontzorgen, dat is de insteek van de dienstverlening van DVvE, de Duurzame Vereniging van Eigenaren. Stef Röell is directeur bij DVvE en een van de sprekers op de Inspiratiebijeenkomst voor VvE’s op 10 november in Bussum.

Lees meer >