Energiedienstenbedrijf
Gooi en Vechtstreek

Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. Op deze pagina staat een overzicht van het laatste nieuws. 

Nieuws

Nieuwe collectieve inkoopacties van start

1 Maart is de nieuwe collectieve inkoopactie duurzaamheidsmaatregelen van de samenwerkende energiecoöperaties in de Gooi en Vechtstreek van start gegaan.

Lees meer >

Nieuws

Afstudeeropdracht ‘De Hilversumse Meent van het gas af’

Marijn Wallet studeert Built Environment aan de Hogeschool Utrecht en gaat vooronderzoek doen naar de beste en meest voordelige manier om de Hilversumse Meent aardgasvrij te maken.

Lees meer >

Nieuws

Belevingscentrum ingericht

In het pand van Bouw- en Installatiemensen in Bussum wordt op dit moment het Technisch Expertise Centrum ingericht. Hier kunnen huiseigenaren straks de materialen en technieken ervaren voor een duurzamer huis.

Lees meer >

Nieuws

Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek van start

Met de benoeming van het bestuur en de oprichting van de stichting is het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek sinds december 2020 operationeel.

Lees meer >

Nieuws

't Hoogt van 't Kruis in Hilversum pilot voor PMC '95

De wijk 't Hoogt van 't Kruis in Hilversum is geselecteerd als pilotproject voor de Product Marktcombinatie voor woningen van na 1995. Klimaatmissie Nederland voert deze pilot uit. De voorbereidende fase is in volle gang.

Lees meer >

Nieuws

Tool online voor historische woningen

De Groene Menukaart voor de regio Gooi en Vechtstreek staat online! Dit is een virtueel stappenplan voor het verduurzamen van historische arbeiderswoningen of monumentale Gooise villa’s.

Lees meer >

Agenda

Geen agenda items aanwezig

Social media

Regio Gooi en Vechtstreek

‘De honden blaffen, maar de Karavaan trekt verder' zegt wethouder @Gem_Laren @PeterCalis in het RSA magazine. Lees… https://t.co/cra3F6nmFp
2021-05-07 12:30:56

Natuur & Milieu

RT @VisitBrabant: Ga op urban ontdekkingstocht in #Eindhoven. En nog 15 duurzame ultieme vakantiebelevingen dichtbij huis in de reisgids va…
2021-05-07 11:59:49

Natuur & Milieu

Met onze actie Auto van de Straat laten we met @provgelderland drie straten ervaren hoe elektrisch autodelen is. Be… https://t.co/2W4keIsuoM
2021-05-07 09:47:09
Meer social media >