Energiedienstenbedrijf
Gooi en Vechtstreek

Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. Op deze pagina staat een overzicht van het laatste nieuws. 

Nieuws

Gooise bedrijven slaan de handen ineen

Mokveld Bouw & Onderhoud BV, bouwbedrijf BV Intersell en aannemersbedrijf Gijs & Van Cleef hebben op 1 maart 2022 een samenwerkingsovereenkomst met het Energiedienstenbedrijf gesloten. Partijen stellen zich ten doel een Product Markt Combinatie (PMC) te vormen voor vergaande energieneutrale en gasloze renovatie van woningen tussen de bouwjaren ’20 en ’95 in de regio Gooi en Vechtstreek ten einde een bijdrage te leveren aan een energieneutrale regio in 2050.

Lees meer >

Nieuws

Duurzame inspiratiebijeenkomst voor VvE’s

Zo’n kleine 100 personen waren op woensdagavond 10 november aanwezig bij de sfeervolle inspiratiebijeenkomst in de werkplaats van Bouwmensen in Bussum. Warme openingswoorden waren er van wethouder Rebel van de gemeente Huizen. Hij benadrukte mede namens de regio Gooi en Vechtstreek het belang van energietransitie in de gebouwde omgeving en de rol van het Energiedienstenbedrijf (EDB) daarin.

Lees meer >

Nieuws

“Verduurzaming net zo aantrekkelijk maken als een nieuwe IPhone”

VvE’s van A tot Z ontzorgen, dat is de insteek van de dienstverlening van DVvE, de Duurzame Vereniging van Eigenaren. Stef Röell is directeur bij DVvE en een van de sprekers op de Inspiratiebijeenkomst voor VvE’s op 10 november in Bussum.

Lees meer >

Nieuws

VvE’s kunnen nu nog meer duurzame plannen realiseren

Fiona Hamberg is sinds 2018 betrokken bij het Nationale Warmtefonds, dat op verzoek van de rijksoverheid is ingesteld om versnelling in de verduurzaming van de gebouwde omgeving te realiseren. Zij is één van de sprekers op de Inspiratiebijeenkomst op 10 november.

Lees meer >

Nieuws

"Iedereen moet meedoen"

De rapporten over het klimaat die in de aanloop naar de klimaattop in Glasgow zijn verschenen verontrusten ook de Huizense wethouder Bert Rebel. “Het is duidelijk dat er een tandje bij moet. Daar moet iedereen aan meedoen. Het kan niet alleen van de overheid komen.” Rebel verzorgt de opening van de Inspiratiebijeenkomst voor VvE’s op 10 november in Bussum.

Lees meer >

Nieuws

Van doorwaaiwoning naar nul op de meter: het succes van de Hamershof

Leuk hoor al die adviseurs die je ondersteunen. Maar wat is nu precies de ervaring van VvE’s zelf? We vragen het aan Remko van de Berg. Hij is voorzitter van VvE Hamershof, een complex van 97 appartementen die zich bevinden boven het gelijknamige winkelcentrum in Leusden. Remko van de Berg is een van de sprekers op de Inspiratiebijeenkomst voor VvE's op 10 november

Lees meer >

Agenda

Geen agenda items aanwezig

Social media

Natuur & Milieu

De natuur in Nederland staat onder grote druk en investeren in natuur kan niet wachten. Nergens in Europa gaat het… https://t.co/i8k05jcDtl
2022-12-06 17:46:31

Natuur & Milieu

Ministers Van der Wal en Adema benadrukten het belang van deze actie. "Dit is mij als natuurminister uit het hart g… https://t.co/pfOtv1cXf0
2022-12-06 17:46:29

Natuur & Milieu

???? De grote Prinsjesdagkoffer van meer dan twee meter gevuld met planten stond voor de ingang van het Tweede Kamerge… https://t.co/0dtypHLxMS
2022-12-06 17:46:26
Meer social media >