Energiedienstenbedrijf
Gooi en Vechtstreek

Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. Op deze pagina staat een overzicht van het laatste nieuws. 

Nieuws

Nieuwe collectieve inkoopacties van start

Vandaag start de nieuwe collectieve inkoopactie duurzaamheidsmaatregelen van de samenwerkende energiecoöperaties in de Gooi en Vechtstreek.

Lees meer >

Nieuws

Afstudeeropdracht ‘De Hilversumse Meent van het gas af’

Marijn Wallet studeert Built Environment aan de Hogeschool Utrecht en gaat vooronderzoek doen naar de beste en meest voordelige manier om de Hilversumse Meent aardgasvrij te maken.

Lees meer >

Nieuws

Belevingscentrum ingericht

In het pand van Bouw- en Installatiemensen in Bussum wordt op dit moment het Technisch Expertise Centrum ingericht. Hier kunnen huiseigenaren straks de materialen en technieken ervaren voor een duurzamer huis.

Lees meer >

Nieuws

Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek van start

Met de benoeming van het bestuur en de oprichting van de stichting is het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek sinds december 2020 operationeel.

Lees meer >

Nieuws

't Hoogt van 't Kruis in Hilversum pilot voor PMC '95

De wijk 't Hoogt van 't Kruis in Hilversum is geselecteerd als pilotproject voor de Product Marktcombinatie voor woningen van na 1995. Klimaatmissie Nederland voert deze pilot uit. De voorbereidende fase is in volle gang.

Lees meer >

Nieuws

Tool online voor historische woningen

De Groene Menukaart voor de regio Gooi en Vechtstreek staat online! Dit is een virtueel stappenplan voor het verduurzamen van historische arbeiderswoningen of monumentale Gooise villa’s.

Lees meer >

Social media

Milieu Centraal

Doe je mee met de @WeekZonderVlees? Minder #vlees is echt beter voor het klimaat. Benieuwd wat de klimaatimpact is… https://t.co/5VpFAs69Gp
2021-03-08 08:00:00

Natuur & Milieu

Ondernemers opgelet: Op 15 maart gaat de nieuwe subsidie voor elektrische bestelwagens in. Per wagen bedraagt de su… https://t.co/emBuXf3AGi
2021-03-08 07:37:22

Duurzaam Hilversum

RT @KlimaatmarsG: 't Gooi naar een gezond klimaat; de Grootouders voor het Klimaat gaan voorop! https://t.co/rtv2mf0CqF
2021-03-07 14:32:52
Meer social media >