Energiedienstenbedrijf
Gooi en Vechtstreek

Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. Op deze pagina staat een overzicht van het laatste nieuws. 

Nieuws

EDB en Energie Verbonden slaan handen ineen

Met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst in het Technisch Expertisecentrum in Bussum hebben Ronald Cobben (voorzitter Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek) en Anne-Marie Poorthuis (voorzitter Energie Verbonden) hun bestaande samenwerking versterkt. Energie Verbonden is het samenwerkingsverband van lokale energiecoöperaties.

Lees meer >

Nieuws

Nieuwe collectieve inkoopacties van start

1 Maart is de nieuwe collectieve inkoopactie duurzaamheidsmaatregelen van de samenwerkende energiecoöperaties in de Gooi en Vechtstreek van start gegaan.

Lees meer >

Nieuws

Afstudeeropdracht ‘De Hilversumse Meent van het gas af’

Marijn Wallet studeert Built Environment aan de Hogeschool Utrecht en gaat vooronderzoek doen naar de beste en meest voordelige manier om de Hilversumse Meent aardgasvrij te maken.

Lees meer >

Nieuws

Belevingscentrum ingericht

In het pand van Bouw- en Installatiemensen in Bussum wordt op dit moment het Technisch Expertise Centrum ingericht. Hier kunnen huiseigenaren straks de materialen en technieken ervaren voor een duurzamer huis.

Lees meer >

Nieuws

Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek van start

Met de benoeming van het bestuur en de oprichting van de stichting is het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek sinds december 2020 operationeel.

Lees meer >

Nieuws

't Hoogt van 't Kruis in Hilversum pilot voor PMC '95

De wijk 't Hoogt van 't Kruis in Hilversum is geselecteerd als pilotproject voor de Product Marktcombinatie voor woningen van na 1995. Klimaatmissie Nederland voert deze pilot uit. De voorbereidende fase is in volle gang.

Lees meer >

Social media

Natuur & Milieu

Veel apparaten verbruiken onopgemerkt best wat energie, zelfs als je ze niet gebruikt. ???? Trek daarom eens wat vaker… https://t.co/BWCIEPF27o
2021-07-28 17:05:08

Milieu Centraal

Ga jij deze zomer met de auto op #vakantie? Met de juiste #bandenspanning is je remweg korter en rij je veiliger. C… https://t.co/AUmqGQyRJ5
2021-07-28 13:20:30

Natuur & Milieu

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) per september voor 24-32 uur per week. Je gaat meewerken aan twee mooie proje… https://t.co/Pa1128we5Q
2021-07-27 13:30:07
Meer social media >