Energiedienstenbedrijf
Gooi en Vechtstreek

Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. Op deze pagina staat een overzicht van het laatste nieuws. 

Nieuws

Duurzame inspiratiebijeenkomst voor VvE’s

Zo’n kleine 100 personen waren op woensdagavond 10 november aanwezig bij de sfeervolle inspiratiebijeenkomst in de werkplaats van Bouwmensen in Bussum. Warme openingswoorden waren er van wethouder Rebel van de gemeente Huizen. Hij benadrukte mede namens de regio Gooi en Vechtstreek het belang van energietransitie in de gebouwde omgeving en de rol van het Energiedienstenbedrijf (EDB) daarin.

Lees meer >

Nieuws

“Verduurzaming net zo aantrekkelijk maken als een nieuwe IPhone”

VvE’s van A tot Z ontzorgen, dat is de insteek van de dienstverlening van DVvE, de Duurzame Vereniging van Eigenaren. Stef Röell is directeur bij DVvE en een van de sprekers op de Inspiratiebijeenkomst voor VvE’s op 10 november in Bussum.

Lees meer >

Nieuws

VvE’s kunnen nu nog meer duurzame plannen realiseren

Fiona Hamberg is sinds 2018 betrokken bij het Nationale Warmtefonds, dat op verzoek van de rijksoverheid is ingesteld om versnelling in de verduurzaming van de gebouwde omgeving te realiseren. Zij is één van de sprekers op de Inspiratiebijeenkomst op 10 november.

Lees meer >

Nieuws

"Iedereen moet meedoen"

De rapporten over het klimaat die in de aanloop naar de klimaattop in Glasgow zijn verschenen verontrusten ook de Huizense wethouder Bert Rebel. “Het is duidelijk dat er een tandje bij moet. Daar moet iedereen aan meedoen. Het kan niet alleen van de overheid komen.” Rebel verzorgt de opening van de Inspiratiebijeenkomst voor VvE’s op 10 november in Bussum.

Lees meer >

Nieuws

Van doorwaaiwoning naar nul op de meter: het succes van de Hamershof

Leuk hoor al die adviseurs die je ondersteunen. Maar wat is nu precies de ervaring van VvE’s zelf? We vragen het aan Remko van de Berg. Hij is voorzitter van VvE Hamershof, een complex van 97 appartementen die zich bevinden boven het gelijknamige winkelcentrum in Leusden. Remko van de Berg is een van de sprekers op de Inspiratiebijeenkomst voor VvE's op 10 november

Lees meer >

Nieuws

'Alles draait om communicatie'

Bij de Inspiratiebijeenkomst voor de VvE’s op 10 november in Bussum zal avondvoorzitter Herman Schotman onder andere in gesprek gaan met Henk Seinen. Hieronder licht Henk Seinen een tipje van de sluier van zijn verhaal op.

Lees meer >

Agenda

Geen agenda items aanwezig

Social media

Natuur & Milieu

Nederlandse boeren mogen nu meer mest produceren en uitrijden dan andere Europese boeren. Daar komt mogelijk een ei… https://t.co/i03ZtmTZQj
2022-01-20 18:37:32

Regio Gooi en Vechtstreek

Een jaar geleden startte Vervoer Gooi en Vechtstreek B.V. en er kan worden teruggekeken op een mooi eerste jaar.… https://t.co/WjGIde59cx
2022-01-20 15:15:57

Duurzaam Bouwloket

Met het afstellen van je cv-installatie valt veel te winnen. De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstellingen v… https://t.co/XvITLGKUnH
2022-01-20 14:38:02
Meer social media >