Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. 

Presentatie Energiedienstenbedrijf met online congres

Geplaatst op 7 oktober 2020

Op dinsdag 6 oktober was er een livecast event met alle partners in het Energiedienstenbedrijf om met elkaar de resultaten van de afgelopen periode te delen.

Er zijn bouwcoalities gevormd, energiecoöperaties hebben zich verenigd en de eerste concrete pilot van een VvE is er. Tijdens deze middag hebben de verschillende partners vanuit een studio een update van de voortgang gegeven, en een doorkijk naar toekomstige activiteiten. Ook zijn hier de beoogd bestuursleden van het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek gepresenteerd: Anne-Marie Poorthuis (Energie Verbonden), Rogier Laterveer (Hogeschool Utrecht), Ronald Cobben (Mokveld Bouw & Onderhoud BV) en Richard Borst (Bouw-en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek).


De vier bestuursleden hebben hun visie gedeeld op de te nemen stappen tot de formele oprichting medio december 2020. Dat zijn onder andere de keuze voor de juridische entiteit, het uitwerken van een innovatieplan, het inrichten van een showroom bij Bouw- en Installatiemensen en het verder stroomlijnen van de diensten richting de huiseigenaar.

Bekijk het congres hier terug:

Online congres Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek i.o. from Regio Gooi en Vechtstreek on Vimeo.