Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. 

Afstudeeropdracht ‘De Hilversumse Meent van het gas af’

Geplaatst op 23 februari 2021

Marijn Wallet studeert Built Environment aan de Hogeschool Utrecht en gaat vooronderzoek doen naar de beste en meest voordelige manier om de Hilversumse Meent aardgasvrij te maken.

Dit is het afstudeerproject van Marijn dat hij uitvoert in opdracht van het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek. Met interviews, literatuuronderzoek en enquêtes gaat Marijn zijn onderzoek uitvoeren. Marijn wordt begeleid door Herman Schotman vanuit het Energiedienstenbedrijf en Remy Jansen vanuit de Hogeschool Utrecht.

Hij wordt ook van nuttige informatie voorzien door een team van 3e jaars studenten van de Hogeschool Utrecht die ook in de Hilversumse Meent een opdracht uitvoeren. In juni dit jaar rondt Marijn zijn afstudeeropdracht af en zal hij zijn bevindingen en het aanbod presenteren.    

Marijn: ‘mijn onderzoek gaat over het creëren van een energetisch, klant gebonden, informatief en financieel goed aanbod vanuit het Energiedienstenbedrijf aan woningcorporaties en particulieren om de overstap te maken naar aardgasvrije woningen. Daarvoor benut ik de expertise van verschillende medewerkers van het Energiedienstenbedrijf. Maar wat ook heel belangrijk is, is hoe de bewoners en de woningcorporaties in dit proces het beste worden geholpen. Ik gebruik daarvoor ook ervaringen van andere gemeenten waarin wijken al aardgasvrij zijn gemaakt.'