Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. 

Nieuwe collectieve inkoopacties van start

Geplaatst op 1 maart 2021

Op 1 maart 2021 is de nieuwe collectieve inkoopactie duurzaamheidsmaatregelen van de samenwerkende energiecoöperaties in de Gooi en Vechtstreek van start gegaan.

Bewoners kunnen intekenen voor zowel isolatiemaatregelen als zonnepanelen. Via lokale campagnes van de energiecoöperaties worden bewoners geinformeerd over de mogelijkheden. Ook kunnen inwoners een afspraak maken met een energiecoach voor inzicht in het energieverbruik en over maatregelen waarmee de energierekening fors omlaag gaat.

Bij de collectieve inkoopacties wordt gebruik gemaakt van de uitbreiding en verlenging van de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), waarmee naast zonneboilers en warmtepompen nu ook isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet gesubsidieerd worden.   

Kijk voor meer informatie op de website van Energie Verbonden, het collectief van de energiecoöperaties in de regio. De actie loopt tot en met februari 2022.