Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. 

EDB en Energie Verbonden slaan handen ineen

Geplaatst op 8 juni 2021

Met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst in het Technisch Expertisecentrum in Bussum hebben Ronald Cobben (voorzitter Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek) en Anne-Marie Poorthuis (voorzitter Energie Verbonden) hun bestaande samenwerking versterkt. Energie Verbonden is het samenwerkingsverband van lokale energiecoöperaties.

 

Gemeenten, het EDB, het Duurzaam Bouwloket en lokale energiecoöperaties gaan samen een plan opstellen om de verduurzaming van woningen in de regio te versnellen. Daarin zullen de energiecoöperaties diverse activiteiten uitvoeren en waar nodig geïnteresseerde woningeigenaren voor technische advisering en ondersteuning door bedrijven doorverwijzen naar het Duurzaam Bouwloket. Andersom zal het Duurzaam Bouwloket belangstellenden in contact brengen met lokale energiecoaches. Beide partijen kunnen gebruik maken van het Technisch Expertise Centrum bij Bouwmensen in Bussum.

 

Snelheid maken

EDB-voorzitter Ronald Cobben, tevens directeur van Mokveld Bouw en Onderhoud BV, is zeer opgetogen over het aanhalen van de banden met Energie Verbonden. “Het is belangrijk dat er nu snelheid en massa gemaakt gaat worden met de energietransitie. Daar hebben we koplopers zoals Energie Verbonden hard bij nodig. Als bouwer denk ik dat we ook veel kunnen leren van de kennis en ervaring die bij de energiecoöperaties aanwezig is.”

Op haar beurt is ook Anne-Marie Poorthuis te spreken over de samenwerking met het Energiedienstenbedrijf. “We waren al partner in het EDB, maar hebben elkaar tot nu toe te weinig opgezocht. Ons doel is om regionaal krachten te bundelen en ons aanbod steeds verder te ontwikkelen om bewoners nog beter te ondersteunen bij hun verduurzamingsuitdaging. Deze samenwerkingsovereenkomst past daar goed bij.  Er ligt een uitdagende opgave om per jaar 4 duizend woningen energiezuinig te renoveren. Samen gaan we ervoor om dat doel te halen.”