Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. 

'Alles draait om communicatie'

Geplaatst op 19 oktober 2021

Bij de Inspiratiebijeenkomst voor de VvE’s op 10 november in Bussum zal avondvoorzitter Herman Schotman onder andere in gesprek gaan met Henk Seinen. Hieronder licht Henk Seinen een tipje van de sluier van zijn verhaal op.

De oprichter van Seinenergie is een ervaren rot in het vak van het verduurzamen van woningen. Ruim 30 jaar geleden al stond hij aan de basis van innovatieve concepten om woningen energieneutraal te maken. Met ruim 250 VvE’s heeft hij al gewerkt, dus hij weet als geen ander waar zij tegen aan lopen bij het verduurzamen van complexen. Wat ziet hij als succesfactor? Seinen: “Tijd voor communicatie nemen. Communicatie met het bestuur en met de ALV. Goed duidelijk maken wat de meerwaarden zijn. Zoals dat je weer 40 jaar vooruit kan, een beter binnenklimaat, voor ouderen de gelegenheid om langer onbekommerd te kunnen blijven wonen waar ze nu zitten.”

De ervaring is dat verduurzamingstrajecten bij VvE’s veel tijd in beslag kunnen nemen. Seinenergie heeft inmiddels een werkwijze ontwikkeld, waarbij het hele proces in minder dan 2 jaar kan worden doorlopen.

Henk Seinen merkt in de praktijk regelmatig een terughoudendheid tot investeren in het verduurzamen van een VvE-complex. Met de gestegen gasprijs en het besef dat onderhoud toch moet plaatsvinden, neemt die weerstand wel wat af. Daarnaast is Seinenergie bezig met de ontwikkeling van een eigen financieel product. Daarover gaat Henk Seinen meer vertellen op 10 november. Wilt u hier meer over horen? Geef u dan snel op bij: duurzame-vve.nl/bijeenkomsten#Bussum.