Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. 

Duurzame inspiratiebijeenkomst voor VvE’s

Geplaatst op 23 november 2021

Zo’n kleine 100 personen waren op woensdagavond 10 november aanwezig bij de sfeervolle inspiratiebijeenkomst in de werkplaats van Bouwmensen in Bussum. Warme openingswoorden waren er van wethouder Rebel van de gemeente Huizen. Hij benadrukte mede namens de regio Gooi en Vechtstreek het belang van energietransitie in de gebouwde omgeving en de rol van het Energiedienstenbedrijf (EDB) daarin.

Willem

Peter van Vendeloo, werkzaam bij het reclamebureau WeThePeople, benadrukte het belang van goede communicatie om een gehele VvE mee te krijgen in het traject van verduurzaming. Veel belangstelling bij het aanwezige publiek was er vooral de tool ‘willem’, waarmee besturen van VvE’s in korte tijd antwoord kunnen krijgen op vragen. Daarbij kreeg Van Vendeloo ook nog tips vanuit het publiek om de oudere, wat minder digitaal vaardige, mensen goed te bereiken.

Interviews

Vervolgens hield avondvoorzitter en EDB-projectleider Herman Schotman korte interviews met diverse experts. Stef Röell vertelde over de nieuwe BV ‘Duurzame Vereniging van Eigenaren’ (DVvE) die VvE’s gaat helpen hun appartementencomplex te verduurzamen. De DVvE is opgericht door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) met ondersteuning door provincie Utrecht. Henk Seinen van Seinenergie kan met zijn jarenlange technische expertise VvE’s goed van dienst zijn. Fiona Hamberg weet alles over financieringsmogelijkheden via het Nationaal Warmtefonds.

Praktijkervaring

Remko van de Berg is woonachtig op de Hamershof, een VvE waar diverse duurzaamheids-maatregelen zijn doorgevoerd. Het is een complex dat ook aardgasvrij is. De veel gehoorde angst voor het geluid van warmtepompen wordt door Van de Berg met zijn praktijkervaring niet ondersteund.

Grote belangstelling

Uit de vele vragen uit het publiek bleek al grote belangstelling voor het duurzamer maken van hun complex bij de aanwezige VvE-bestuurders. Het bleef dan ook nog lang druk bij de tafels waar diverse bedrijven hun diensten en producten presenteerden.

Aanmelden

Wie meer wil weten over verduurzaming, kan zich aanmelden via de website www.duurzame-vve.nl of telefoonnummer 06-25067602.