Nieuws

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. 

Gooise bedrijven slaan de handen ineen

Geplaatst op 3 maart 2022

Mokveld Bouw & Onderhoud BV, bouwbedrijf BV Intersell en aannemersbedrijf Gijs & Van Cleef hebben op 1 maart 2022 een samenwerkingsovereenkomst met het Energiedienstenbedrijf gesloten. Partijen stellen zich ten doel een Product Markt Combinatie (PMC) te vormen voor vergaande energieneutrale en gasloze renovatie van woningen tussen de bouwjaren ’20 en ’95 in de regio Gooi en Vechtstreek ten einde een bijdrage te leveren aan een energieneutrale regio in 2050.

De drie bouwbedrijven hebben samen met het Energiedienstenbedrijf (EDB) in de afgelopen maanden gewerkt aan een propositie voor het aardgasvrij maken van woningen in de Hilversumse Meent. Een deel van deze wijk is een proeftuin als onderdeelvan het Programma Aardgasvrije Wijken. In deze proeftuin werkt het EDB onder andere nauw samen met de gemeente Hilversum.

De verwachting is dat in de loop van de maand maart de eerste proeve van de propositie/product-markt-combinatie bij een zogeheten koploper kan worden toegepast. Bij succes zal een verdere uitrol plaatsvinden. Op de foto vanaf links: Michiel van Cleef (Gijs& Van Cleef), Dik van Enk (intersell) en Ronald Cubben (Mokveld)