Projecten

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. Op deze pagina staat een overzicht van de projecten die worden uitgevoerd. 

Pilot voor woningen van na 1995 in Hilversum

De wijk 't Hoogt van t Kruis in Hilversum is geselecteerd als pilotproject voor de Product Marktcombinatie voor woningen van na 1995.Klimaatmissie Nederland voert deze pilot uit.

Na de definitieve wijkkeuze worden begin 2021 drie referentiewoningen ingemeten en wordt er een modelwoning gerealiseerd. in de pilot wordt gebruikgemaakt van een totaaloplossing voor verwarmen, koelen en ventileren. Dit zit allemaal in één energiemodule die de CV-ketel vervangt en waarin een lucht/water warmtepomp gecombineerd wordt met een energie-efficiënte warmtebatterij.

De energiemodule wordt niet in de woning geplaats, maar wordt verwerkt in bijvoorbeeld de erfafscheiding. Hierdoor is hij snel te plaatsen ook aanpasbaar aan het straatbeeld.

Foto: impressie van de energiemodule in het straatbeeld. c: Klimaatmissie Nederland