Energiedienstenbedrijf
Gooi en Vechtstreek

Projecten

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. Op deze pagina staat een overzicht van de projecten die worden uitgevoerd. Project

Samenwerking met Werkgeversservicepunt G&V

Voor het re-integreren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar functies in de energietransitie wordt een pilot gestart samen met het Werkgeversservicepunt Gooi & Vechtstreek.

Lees meer >

Project

Technisch Expertise Centrum duurzaam bouwen en wonen

In het vernieuwde pand van Bouw- en installatiemensen Gooi en Vechtstreek in Bussum wordt een multi-inzetbaar Technisch Expertise Centrum (TEC) ingericht over duurzaam bouwen en wonen.

Lees meer >

Project

Duurzame VvE

Duurzame VvE is een al langer lopend project om Verenigingen van Eigenaren te helpen op een slimme manier verduurzamen te koppelen aan onderhoud en beschikbare subsidies.

Lees meer >

Project

Pilot voor woningen van na 1995 in Hilversum

De wijk 't Hoogt van t Kruis in Hilversum is geselecteerd als pilotproject voor de Product Marktcombinatie voor woningen van na 1995.Klimaatmissie Nederland voert deze pilot uit.

Lees meer >

Project

Verduurzamen van monumenten

In samenwerking met adviesbureau De Groene Grachten wordt gewerkt aan het verduurzamen van historische woningen. Er zijn maatwerkadviezen gemaakt en er is een online tool, de Groene Menukaart, ontwikkeld.

Lees meer >

Nieuws

Nieuwe collectieve inkoopacties van start

1 maart 2021

1 Maart is de nieuwe collectieve inkoopactie duurzaamheidsmaatregelen van de samenwerkende energiecoöperaties in de Gooi en Vechtstreek van start gegaan.

Lees meer >

Afstudeeropdracht ‘De Hilversumse Meent van het gas af’

23 februari 2021

Marijn Wallet studeert Built Environment aan de Hogeschool Utrecht en gaat vooronderzoek doen naar de beste en meest voordelige manier om de Hilversumse Meent aardgasvrij te maken.

Lees meer >