Energiedienstenbedrijf
Gooi en Vechtstreek

Projecten

Het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek is een uniek samenwerkingsverband van Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, bouw- en installatiebedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Alle partijen werken individueel en met elkaar aan het ondersteunen van inwoners bij het verduurzamen van hun huis. Op deze pagina staat een overzicht van de projecten die worden uitgevoerd. Project

Samenwerking met Werkgeversservicepunt G&V

Voor het re-integreren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar functies in de energietransitie wordt een pilot gestart samen met het Werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek.

Lees meer >

Project

Technisch Expertise Centrum duurzaam bouwen en wonen

In het vernieuwde pand van Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek in Bussum is een multi-inzetbaar Technisch Expertise Centrum (TEC) ingericht over duurzaam bouwen en wonen.

Lees meer >

Project

Duurzame VvE

Duurzame VvE is een al langer lopend project om Verenigingen van Eigenaren te helpen op een slimme manier verduurzaming te koppelen aan onderhoud en beschikbare subsidies.

Lees meer >

Project

Pilot voor woningen van na 1995 in Hilversum

De wijk 't Hoogt van t Kruis in Hilversum, en met name de straten Acaciapark en Kolhornseweg, is geselecteerd als pilotproject voor de Product-Marktcombinatie voor woningen van na 1995. Klimaatmissie Nederland voert deze pilot uit.

Lees meer >

Project

Verduurzamen van monumenten

In samenwerking met adviesbureau De Groene Grachten wordt gewerkt aan het verduurzamen van historische woningen. Er zijn maatwerkadviezen gemaakt en er is een online tool, de Groene Menukaart, ontwikkeld.

Lees meer >

Nieuws

Duurzame inspiratiebijeenkomst voor VvE’s

23 november 2021

Zo’n kleine 100 personen waren op woensdagavond 10 november aanwezig bij de sfeervolle inspiratiebijeenkomst in de werkplaats van Bouwmensen in Bussum. Warme openingswoorden waren er van wethouder Rebel van de gemeente Huizen. Hij benadrukte mede namens de regio Gooi en Vechtstreek het belang van energietransitie in de gebouwde omgeving en de rol van het Energiedienstenbedrijf (EDB) daarin.

Lees meer >

“Verduurzaming net zo aantrekkelijk maken als een nieuwe IPhone”

8 november 2021

VvE’s van A tot Z ontzorgen, dat is de insteek van de dienstverlening van DVvE, de Duurzame Vereniging van Eigenaren. Stef Röell is directeur bij DVvE en een van de sprekers op de Inspiratiebijeenkomst voor VvE’s op 10 november in Bussum.

Lees meer >